مجله اخبار علمی فناوری

سایت خبری

طرز تهیه چند غذای کمکی که نوزاد را تپل می کند

مجید ملوحی | جمعه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۶، ۰۷:۱۴ ب.ظ | ۰ نظر


در روش دوم بجای شیر مادر از شیر پاستوریزه استفاده می‌گردد (میزان آن ۱۲۰ میلی‌لیترکه معادل نصف لیوان است). ابتدا ۱۲۰ سی‌سی شیر به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده می‌شود بعد از آن آب جوشیده سرد شده به آن اضافه کنید تا میزان شیر دوباره به ۱۲۰ میلی‌لیتر برسد پس از آن آرد برنج و شکر را به مخلوط خود اضافه کنید و دوباره حرارت دهید تا به قوام فرنی برسد.



تهیه فرنی برای نوزاد ۵ ماهه به بالا می‌تواند در وزن‌گیری او موثر باشد؛ همچنین غذای کمکی جامد برای نوزاد باید با رعایت همه جوانب صورت بگیرید تا از هر گونه حساسیت و آلرژی نوزاد به مواد غذایی پیشگیری شود. یک فرنی خوشمزه و مقوی را می‌توانید با گرفتن شیره بادام به روش‌های سنتی تهیه کنید و همراه شیر خود یا شیرگاو به نوزادتان دهید.


فقط دقت داشته باشید که برای نوزادان زیر دو سال از ریختن گلاب در فرنی خودداری کنید؛ گلاب از مواد آلرژی‌زا است؛ پس اگر تمایل به استفاده از آن در فرنی نوزادتان را دارید قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید.



طرز تهیه غذاهای کمکی شیرخواران

غذای کمکی شیرخواران بایستی در محیط کاملاً بهداشتی و با دقت فراوانی تهیه شود. بهتر است برای تغذیه تکمیلی شیرخوار از مواد غذایی تازه و مرغوب استفاده شود. برای تهیه آن‌ها از ظروف مخصوص خود کودک استفاده گردد.



***طرز تهیه فرنی آرد برنج یا آرد گندم

دو روش برای تهیه فرنی برای شیرخواران وجود دارد:

روش اول:

مواد لازم

 آرد برنج (یک قاشق مرباخوری سر صاف)
 شکر (نصف قاشق مرباخوری سر صاف)
 شیر (ترجیحاً شیر مادر) (۵ قاشق مرباخوری)
 
ابتدا بایستی آرد برنج باکمی آب و شکر جوشانده شود و پس از آن شیر به میزان گفته‌ شده اضافه گردد. غلظت فرنی بایستی از شیر مادر کمی بیشتر باشد. در مورد استفاده از شیر گاو بایستی حتماً پیش از مصرف جوشانده شود.



روش دوم:

در روش دوم بجای شیر مادر از شیر پاستوریزه استفاده می‌گردد (میزان آن ۱۲۰ میلی‌لیترکه معادل نصف لیوان است). ابتدا ۱۲۰ سی‌سی شیر به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده می‌شود بعد از آن آب جوشیده سرد شده به آن اضافه کنید تا میزان شیر دوباره به ۱۲۰ میلی‌لیتر برسد پس از آن آرد برنج و شکر را به مخلوط خود اضافه کنید و دوباره حرارت دهید تا به قوام فرنی برسد.

توجه: منظور از یک قاشق مرباخوری قاشق با ظرفیت ۵ سی‌سی به اندازه قاشق‌های مدرج شربت‌های کودکان است.



حریره بادام

طرز تهیه حریره بادام شبیه فرنی می‌باشد که به همراه اضافه نمودن آرد و شکر یک قاشق مرباخوری بادام رنده شده یا آسیاب شده و پوست گرفته اضافه می‌گردد.



برای آسانی کار و رعایت تنوع در غذاهای شیرخوار می‌توان یک روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده کرد.
  • مجید ملوحی

غذاهای تپل کننده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی